Családi ház Csillaghegyen

Bokor László és családja 2009 nyarán vágott bele otthonuk kivitelezésébe, melynek helyszínéül Budapest egyik kedvelt részét, a Csillaghegyi városrészt választották. Az építkezés befejeztével tapasztalataik felől érdeklődtünk.

 

Hány céggel tárgyaltak mielőtt az EVB-t választották és mi döntött mellettünk?

Az EVB-vel együtt 4 céggel tárgyaltunk. Annak ellenére, hogy volt egy árban kedvezőbb ajánlat, az EVB ajánlatának a műszaki kidolgozottsága, a komoly hozzáállás és a joggal feltételezett szakmai tudás vezetett oda, hogy végül Önöket választottuk. Mint utólag kiderült, jó döntés volt.

Mennyire tartották fontosnak a fizetési kondíciókat ill. azt a cég rugalmasan kezelte-e?

Az előre kirészletezett részmunkák elvégzése és átvétele utáni fizetés feltételét elfogadottnak tekintettük mindkét fél részéről. A  megállapodás következetes betartása erősítette a két fél között kialakult bizalmat.

Hogyan tudtak az építésvezetővel és az egyes szakiparokkal együttműködni?

A jóhiszeműség feltétele mindkét részről fennállt, tehát az együttműködés jó volt.

Az építésvezetőnk és az egyes szakiparosok munkájával mennyire volt elégedett?

Az építésvezető és a szakiparosok munkáját az igényesség jellemezte.

Milyen tapasztalataik voltak a kivitelezés előtt részletesen egyeztetett műszaki tartalmat illetően? Mennyire segítette döntésüket cégünk szakmai színvonala?

A részletes műszaki tartalom kidolgozása nagyon fontos a megrendelőnek. Egyrészről bizalmat ébreszt a kivitelezővel szemben, másrészről követhetővé és érthetővé teszi a kivitelezést úgy műszaki mint pénzügyi vonatkozásban. Ez az előkészítés nagy előnye volt az EVB-nek a többi kivitelezővel szemben.

Mire hívná fel figyelmét azoknak, akik most szeretnének építkezni?

Sok időt tölteni a tervezéssel, funkcionálisan átgondolni a tervet, 4-6 éven belül megtérülő beruházásokat helyezni előnybe a “divat” megoldásokkal szemben, a lehetőségekhez mérten jó minőségű anyagok beépítését az igénybevételnek kitett helyekre, kiemelt figyelmet fordítani a szerkezetkész állapotra, sok időt szentelni a kivitelező kiválasztására, részletes műszaki tartalmat kérni a kivitelezőtől, aktívan jelen lenni a kivitelezés helyén, korrekt kapcsolatra törekedni a kivitelezésben résztvevőkkel, stb.

Voltak-e olyan ötleteink, amiket hasznosnak talált?

Volt számos jó, hasznos ötlet ami igen komoly tapasztalatra és szakmai felkészültségre utalt. Ezek az ötletek a használatbavételt követően beigazolódtak.

Mi az amire több figyelmet fordítanának, ha újra építkeznének?

Egy kicsivel több, ötletesebb, de költségkímélő belsőépítészeti megoldásra.

Mire hívták fel figyelmét ismerősei, akik már korábban építkeztek?

A megfelelő kivitelező kiválasztására, az elvégzett munka utáni kifizetésekre és a minőségi munka megkövetelésére.

Az építkezés közben kért változtatások vagy új ötletek akadályozták-e a kivitelezést?

A  kivitelezés az eredeti terveknek megfelelően zajlott. Nem voltak jellemzőek a változásokból eredő csúszások. Az időjárás többet “csúsztatott”.

Végezetül, miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?

Megbízhatóság, szakmai hozzáértés, jó együttműködési készség.

Köszönjük!

A családi ház kivitelezéséről további képek a projekt adatlapján találhatóak: Családi ház Csillaghegyen