Az árajánlat adás folyamata

családi és társasházak esetén

Családi vagy társasház építése előtt áll?

Egy sikeres építkezés a tervezőasztalnál kezdődik és a kivitelezés csak egy sikeres tervezési folyamat végén indulhat el. Mi, az EVB-nél akkor tudunk valós árajánlatot adni, ha a megrendelőink komolyan veszik az előkészületeket.

Egy építkezés két egyenrangú szakaszból áll:

 • előkészítésből és

 • kivitelezésből.

Annak érdekében, hogy az elkészült épület jövőtálló legyen, mindkét szakaszban jó döntéseket kell hozni. E két szakasznak idő- és energia befektetése 50-50%-os arányban kell, hogy legyen.

Hogyan készül a kivitelezési árajánlat?

Több évtizedes generálkivitelezői munkánk során alakult ki az alábbi folyamat, aminek betartásának és követésének eredményeképp pontos és átlátható árajánlatot tudunk adni.

1. lépés: Előzetes árajánlat készítés

Az első körben leadott árajánlatunkban csak a megrendelő által elküldött árazatlan költségvetési kiírásban szereplő műszaki tartalmat árazzuk be.

Tapasztalataink alapján a tervdokumentáció általában nem teljes körű. Ez sok esetben a megrendelő és a tervező közötti kommunikáció nehézségeire vagy az árazatlan költségvetést készítő felszínességére vezethető vissza. Ez jelentheti azt, hogy azokat az igényeket, amelyeket a megrendelő a feladattal szemben támasztott, a tervező nem vezette át valamilyen okból a tervekre, vagy éppen a megrendelőnél jelentkeznek a korábbihoz képest új igények. Megtörténhet, hogy nem volt elég folyamatos és következetes az egyeztetés, illetve nem megvalósítható vagy a tervbe nem átvezethető igényekről van szó. Amennyiben a megrendelő a költségvetési kiírásban szereplő tételek alapján szeretne szerződni, abban az esetben tételes elszámolású kivitelezési szerződést kötünk.

Előzetes árajánlatunk térítésmentes.

Amennyiben egy teljes terv felülvizsgálatot, az esetleg kimaradt tételeket, alternatív megoldásokat tartalmazó ajánlatunkat szeretné kérni, akkor az alábbi lépéseket kell megtenni:

 

2. A megrendelővel személyes kapcsolatot alakítunk ki

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy személyesen megismerjük egymást, hiszen sok múlik a kölcsönös bizalmon, hogy jól értsük egymást, az elvárások világosak, a célok közösek legyenek. Betekintést biztosítunk referencia projektjeinkbe, ahol meggyőződhetnek munkánk minőségéről.

3. A kivitelezés helyszínét pontosan megismerjük

A megrendelő – kivitelező kapcsolaton túl, a helyszínt is szemügyre kell vennünk, hogy megbizonyosodjunk az esetleges kihívásokról, buktatókról, amikre az ajánlatunkban felhívjuk a figyelmet.

4. A tervdokumentációt kompletten ellenőrizzük

Mi, az EVB Építőnél akkor tudunk pontos árakat és határidőket vállalni, ha az alábbi tervek maradéktalanul elkészültek és rendelkezésünkre állnak:

  • építész kiviteli terv
   • alaprajzok (szintenkénti és tető alaprajzok)
   • több irányú metszet (minimum 1-1db)
   • homlokzati nézetek
   • műszaki leírás
   • részlet tervek, csomóponti rajzok
   • rétegrendi kiírások
   • konszignációk (lakatos szerkezetek, homlokzati és beltéri nyílászárók, egyéb asztalos konszignáció)
  • statikai kiviteli terv és műszaki leírás
   • alapozás, vasbeton szerkezetek, födém szerkezet tervek
   • zsaluzási tervek
   • vasalási tervek
   • betonacél konszignáció
   • magastető esetén fedélszék terv
  • épületgépészeti kiviteli terv
  • villamos kiviteli terv
  • árazatlan költségvetési kiírások (építészet, statika, gépészet, elektromosság)

Azért követeljük meg és nézzük át aprólékosan ezeket a terveket, mert improvizálásnak, rögtönzésnek a kivitelezés során már nincs helye. Rendszerszinten át kell látnunk a terveket, az esetleges hiányosságokra rá kell mutatnunk.

5. Árajánlatot adunk

Az 1. lépésben beárazott költségvetési kiírásban szereplő tételeken felül, azokat az elemeket is feltűntetjük, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a teljeskörűséghez hozzátartoznak, de az eredeti kiírásból hiányoznak.

A személyes bejárás és egyeztetés nagyon hasznos, mivel ha van egy konkrét igény, akkor ilyenkor tudunk esetleg egy jobb műszaki megoldást kínálni, aminek akár az ára is jobb lehet. Tehát érdemes valóban részletesen végigvenni, hogy találunk-e olyan tételt, ami módosul, kikerül, vagy éppen bekerül az ajánlatba.

Amit az árajánlatunk tartalmaz

Ajánlatunk munkanemenként lebontva, mennyiségekkel együtt mutatja meg árainkat,
különbontva az anyag és a munkadíjakat.

A részletes árajánlat adás ára

350.000 Ft + ÁFA

Ha Ön velünk szerződik, akkor az árajánlat készítés árát beszámítjuk a kivitelezés árába. Ha Ön úgy dönt, hogy nem velünk szerződik végül, akkor is kap egy átfogó képet a tervekről a kivitelezői véleményünk, tanácsaink rámutathatnak problémás csomópontokra vagy alternatív megoldásokkal is szolgálhatunk, amivel elősegíthetjük, hogy egy minőségi, hosszú távú értéket képviseljen az épület.

ajanlat@miepitunk.hu

Mi történik az árajánlat adás után?

Amennyiben árajánlatunk elnyerte tetszését, akkor még egy személyes egyeztetésre tartunk igényt és időközben generálkivitelezői szerződés tervezetünket is átküldjük véleményezésre. A kivitelezési munkára részletes műszaki és pénzügyi ütemtervet készítünk ami a
szerződésben szereplő számla kifizetések alapja.

Az EVB-t ajánlom mindenkinek aki építkezés előtt áll, mert szakképzett gárdából áll, széleskörű tapasztalattal és rugalmas, kommunikatív hozzáállással rendelkezik. Örültem, hogy az árajánlat tükrözte a valóságot.

Juhász Kinga

Otthon tulajdonos

Az árajánlat adás folyamata családi és társasházak esetén

Minimalista családi ház referenciánk Budapestről

szep-hazak

epiteszforum

magyar-epitok

a-mi-otthonunk