Onkoterápiás házat létesítettünk a Gyermekrák Alapítványnak

Cégünk pályázati úton lehetőséget kapott, hogy hozzájáruljon a Gyermekrák Alapítvány közhasznú tevékenységének újabb állomásához.

A pályázat onkológiai kezelésben részesített gyermekek és családtagjaik barátságos, családias környezetben történő pihenésére alkalmas, Veszprémben található épület kivitelezésére irányult. A felújítási, átalakítási munkálatok 2010 júniusától októberig tartottak.

A Gyermekrák Alapítvány, melynek elsőszámú célja segíteni a rákban megbetegedett gyerekeken, 1998 óta támogatja a segítségre szoruló családokat, továbbá azon egészségügyi intézményeket, amelyek műszer vagy egyéb orvosi diagnosztikai eszköz megvásárlását kérik tőlük (legutóbb 49 millió forint értékű adományban részesítette a Zala Megyei Kórházat).
Mára már százmilliós nagyságrendben vásárolják meg a XXI. század legmodernebb technikáit, amit a kórházak önerőből képtelenek lennének beszerezni. Az elmúlt öt évre visszatekintve mintegy 1 milliárd 707 millió forint értékben nyújtottak támogatást (Forrás: gyermekrak.hu).

Az Alapítvány egyik célkitűzése, hogy egy olyan az Európai Unió követelményeinek és szintjének megfelelő gyógyítást lehetővé tevő kórházat létesítsen, ahol maximális odafigyelés, magas színvonalú egészségügyi körülmények, és első osztályú szakembergárda venné körül a kis betegeket. A kórház megvalósításának folyamata már elindult, azonban kiemelten fontos, hogy az ország több pontján is hasonló épületek kialakításával barátságos, családias környezetet tudjon biztosítani az arra rászorulóknak. Ennek a koncepciónak egyik eleme a veszprémi “onkoterápiás ház” létrehozása, mely az esetenként hideg kórházi légkör helyett egy nyugodt, barátságos tartózkodási helyet biztosít a kemoterápiás kezelésen átesett gyerekeknek.

Cégünk feladata az volt, hogy az eddig családi házként funkcionált veszprémi épületből, a fent említett célok és elvárások teljesítése mellett egy környezettudatosan felújított, minden igényt kielégítő családias intézményt alakítson ki. Az átalakítási munkák eredményeképp az épület külsőleg és belsőleg is korszerűsítettük.

Az EVB felelősséget és elkötelezettséget érzett a felújítási munka mind magasabb színvonalú elvégzése iránt. A bizalmat bizalmat ezúton is köszönjük a Gyermekrák Alapítványnak, amelynek elnökével, Balogh Istvánnal készült ügyfél elégedettségi interjúnkat itt olvashatják el: Vélemény – Onkoterápiás ház