Onkoterápiás ház Veszprémben

Cégünk pályázati úton lehetőséget kapott, hogy hozzájáruljon a Gyermekrák Alapítvány közhasznú tevékenységének egy újabb állomásához. A pályázat onkológiai kezelésben részesített gyermekek és családtagjaik barátságos, családias környezetben történő pihenésére alkalmas, Veszprémben található épület kivitelezésére irányult. A felújítási, átalakítási munkálatok 2010 júniusától októberig tartottak. Balogh Istvánnal, az alapítvány elnökével a szervezet budapesti irodájában beszélgettem.

 

Hány céggel tárgyaltak mielőtt az EVB-t választották és mi döntött mellettünk?

Az alapítvány alapító okiratában szerepel, hogy bármilyen megbízás, vásárlás esetén 3 árajánlatot kell kérnünk és minden esetben a legkedvezőbbet kell elfogadnunk.

Mennyire tartották fontosnak a fizetési kondíciókat ill. azt a cég rugalmasan kezelte-e?

Nagyon fontosnak tartottuk, a fizetési kondíciók szerződésben történő rögzítését, azok betartását, mind a megrendelői, mind a vállalkozói oldalról, ami kétségtelenül a bizalom és elégedettség alapjául szolgál.

Milyen tapasztalataik voltak a kivitelezés előtt részletesen egyeztetett műszaki tartalmat illetően? Mennyire segítette döntésüket cégünk szakmai színvonala?

Az Alapítvány megbízta a vállalkozót a tervek elkészítésére és kivitelezésére. Az egész folyamatot a vállalkozó mellé állított műszaki ellenőr ellenőrizte, különös figyelemmel a munka minőségére és tartalmi részére. Tapasztalatait az építési naplóban vezetette. Segítette a döntésünket – a kedvező ár mellett- az, hogy a megbízás előtt igyekeztünk a pályázó 3 cég referenciái közül kiválasztani a legjobbakkal rendelkezőt. Láttuk, hogy az Önök cége tökéletesen és színvonalasan dolgozik, és ezt a véleményünket az onkoterápiás ház kivitelezése után is fenntartjuk.

Hogyan tudtak az építésvezetővel és az egyes szakiparosokkal együttműködni?

A teljes kivitelezést rábiztuk az Önök cégére, így ezt nem nekünk kellett koordinálni.

Az építésvezetőnk és az egyes szakiparosok munkájával mennyire volt elégedett?

Nincs építkezés nézeteltérések nélkül, de a folyamatos egyeztetésnek hála mindig megtaláltuk a közös nevezőt.

Mire hívná fel figyelmét azoknak, akik most szeretnének építkezni?

Minden körülmény között meg kell találni a megfelelő referenciával rendelkező vállalkozót, ezáltal rengeteg kellemetlenségtől kíméli meg magát a megbízó. Egyáltalán nem mindegy milyen színvonalon építik meg az adott épületet, a dekorativitás csak egy dolog, a beépített anyagok, az alkalmazott technológia legalább olyan fontosak. A megfelelő vállalkozó mellett figyelmet kell fordítani az alvállalkozókra is.

Voltak-e olyan ötleteink, amiket hasznosnak talált?

Igen voltak hasznos ötletek, különösebb probléma nem merült fel. Az elvégzett munka, az előzetesen áttekintett referenciamunkákból fakadó magas elvárásainkat kielégítette.

Az építkezés közben kért változtatások vagy új ötletek akadályozták-e a kivitelezést?

Nem volt ilyenre példa, a kivitelezés közben felmerült változtatások nem jelentettek problémát. Például gyors megoldást találtak a szomszédos lakóépület oldalának levakolására, színezésére is.

Végezetül, miért ajánlanának minket más építkezés előtt álló ügyfeleknek?

Azért ajánljuk Önöket, mert meg vagyunk elégedve az elvégzett munkával, és bízunk abban, hogy nem csak mi, a megrendelők, hanem azok is, akik birtokba veszik ezt az ingatlant. A rákból gyógyuló betegek és hozzátartozóik örülni fognak a vendégház közösen kialakított hasznos helyiségeinek, amik az EVB közreműködésével jöttek létre.