Minimalista Családi Ház Budapesten

vj

Varga Józsefet, budapesti minimalista családi ház projektünk építtetőjét és büszke tulajdonosát kérdeztük tapasztalatairól, szolgáltatásunk minőségéről.

Hány céggel tárgyalt mielőtt az EVB-t választotta és mi döntött mellettünk?

Három cég közül választottam ki az EVB-t. Az EVB a kezdeti megbeszéléseken tapasztalt nyíltsággal, a reális – nem irreálisan alacsony, de nem is túlzó – árképzésével és a jó referenciáival nyert.

Mennyire tartotta fontosnak cégünk eddigi referenciáit?

Fontosnak tartottam a referenciákat.

Hogyan tudtak az építésvezetővel és az egyes szakiparokkal együttműködni?

Az építés egész időtartama alatt kiváló volt az együttműködés mind az építésvezetővel, mind a szakiparosokkal. Az óhatatlanul jelentkező problémákat minden esetben jó hangnemben és szakszerűen sikerült megoldani, esetenként a tervező és a műszaki ellenőr bevonásával.

epites-alatt

Építés alatt, egy kép 2014-ből.

Az építésvezetőnk és az egyes szakiparosok munkájával mennyire volt elégedett?

Teljes mértékben elégedett voltam az építésvezető és a szakiparosok munkájával. Az esetenként előfordult (csekély számú) hibát legtöbbször jelzés, kérés nélkül is javították.

Milyen tapasztalataik voltak a kivitelezés előtt részletesen egyeztetett műszaki tartalmat illetően? Mennyire segítette döntésüket cégünk szakmai színvonala?

A kiválasztást, az EVB melletti döntést nagy mértékben befolyásolta a cég műszaki színvonala, a vezető munkatársak jól érzékelhető hozzáértése és nyitottsága.

lakasavato

Varga József (megrendelő, középen), Miskó Pál (az EVB cégvezetője, balra) és Nagy Sándor (a ház tervezője, jobbra)

Voltak olyan ötleteink amiket hasznosnak talált?

Jóllehet a ház alapvetően a tervező által elkészített kiviteli tervek szerint készült el, mégis volt néhány nagyon jó kivitelezői észrevétel a munka során, amelyeket a tervezővel együttesen elfogadtunk.

A kivitelezés közben kért változtatások vagy új ötletek akadályozták-e a kivitelezést?

Nem.

Hogy volt megelégedve a vállalkozó által vállalt határidő betartásával?

Az építés éve a szokásosnál jóval csapadékosabb volt, emiatt mintegy 30 nap „eső-nap” volt. azonban ez sem okozott lényeges határidő hosszabbítást, mindössze 15 nappal haladtuk túl a szerződésben eredetileg kitűzött határidőt. Tehát összességében nem volt probléma a határidő betartásával.

Juhász Janka által tervezett minimalista belső tér.

Juhász Janka által tervezett minimalista belső tér.

Hogy volt megelégedve cégünk árszínvonalával?

Az EVB nem ígért alacsony árakat, olcsóságot, de nem is voltak túlzóak az árai. Meg voltam elégedve az árszínvonallal. (Bár, a megrendelőnek mindig minden drága.)

Miért ajánlanának minket más építkezés, felújítás előtt álló ügyfeleknek?

  • Megbízhatóság
  • Tisztességes munkavégzés
  • Szakmai hozzáértés
  • Reális árak
Az épület annyi energiát termel, amennyit elhasznál, épületszerkezeti és gépészeti rendszerei is a passzív ház szempontjaihoz igazodnak. Az egész házbelső az átriumra szerveződik, mely az üvegezett tolóajtóknak köszönhetően látványával is közvetlenül kapcsolódik az épülethez. A ház kivitelezéséről és a díjnyertes tervről további képeket a projekt adatlapján mutatunk:
Minimalista ház Budapesten