Energiahatékony felújítás napelemmel és infrafűtéssel

Ha családi házának felújításán töri a fejét akkor az EVB két olyan megoldással is tud az szolgálni ami energiatudatossá teszi a házát, de ami fontosabb fenntartható és megtérülő beruházás lesz.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ma Magyarországon a családok többsége meglévő lakóházának felújításába fekteti félretett tőkéjét. Mi több mint 15 éve törekszünk arra, hogy a legjobb és legújabb megoldással tudjunk szolgálni és jelenleg a legelőremutatóbb beruházásnak egy napelem rendszer telepítését tartjuk.

Manapság már komplett napelem rendszert tudhatunk a házunk tetején kb. 1.200.000 Ft-ból felszereléssel együtt. Ezek az ún. hálózatra kapcsolt rendszerek lehetővé teszik, hogy mérjük a saját házunk áramtermelését és ha többlet keletkezik, akkor az elektromos áram szolgáltató a többletet jóváírja. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a téli időszakban le tudjuk azt az összeget vonni a számlánkból. Merthogy igen, ezek a napelem rendszerek nem fogják teljes mértékben lefedni a családi ház energiaigényét, de annak nagyrészét igen.
Eddig sosem volt ilyen könnyű saját napelem rendszerhez jutni, ahogy ez a technológia fejlődik, úgy fogja tudni minden átlagcsalád felszerelni saját áramtermelőjét. Az know-how az EVB rendelkezésére áll, szakembereink rendszeresen járnak képzésekre és már több napelem rendszer telepítésén is túl vannak.

Eddig elektromos áram termeléséről írtunk, de kérdés adott, mire lehetne a leghatékonyabban használni ezt. A mi válaszunk erre: infrafűtésre.

Korábbi cikkeinkben már írtunk az infrapanelekkel való fűtés hatékonyságáról, kedvező élettani hatásairól és a beruházás alacsony költségeiről, tehát most csak arra szeretnénk rámutatni, hogy mivel az infrapanelek árammal működnek, kézenfekvp, hogy függetlenítsük magunkat az áramszolgáltatótól. Ha infrafűtésünket napelemes rendszerrel párosítjuk, akkor egy teljesen önálló, gazdaságos, és legfőképp hatékony rendszert hozhatunk létre családi házunkban.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérje díjmentes árajánlatunkat, nézze meg referenciamunkáinkat és válasszon bennünket!

További részletek a témában:
Ecoinfra.hu – 5 ok a napelemes infrapanelfűtés mellett
FűtveSpórolj.hu – 3 ok az infrapanelfűtés napelemrendszerrel való kombinálására